Cultureel Dorp en Ouderdom

Wat heeft Cultureel Dorp in de vijftien jaar van zijn bestaan aan activiteiten op het gebied van ouderdom ontplooid? Het begint met het schrijven van het handvest voor de dorpen 1999. Daar is een passage gewijd aan de relaties tussen de generaties.

In 2005 is er een seniorenkring tot stand gekomen die wekelijks op dinsdagmiddag samenkomt.

In 2005 deed Cultureel Dorp mee aan het Anchise project van Arca, een welzijns instelling uit Florence. Het bracht ouderen bij elkaar uit Pergine Valdarno (I), van Paxos (GR) en uit Wijk aan Zee (NL)

Tijdens de Europatour in 2005 werden vier conferenties georganiseerd. Relatie tussen de generaties was één van de vier thema’s tijdens deze tocht. Een ander thema was ‘lokale kennis’ dat direct met ouderen verbonden is. Het is namelijk ook ervaringskennis.

In 2009 hebben zes dorpen van het Netwerk Cultureel Dorp gewerkt aan de vraag: in uw leven is er veel veranderd. Hoe sta je tegenover dat veranderingsproces. Dit leverde een boekje met verhalen op.

In 2011 was er een onderzoek naar de kwaliteit van ouderenzorg in Wijk aan Zee, Florence en het Roemeense Iasi.

En nu hebben we deze tentoonstelling Rimpels. Tijdens deze tentoonstelling komt het hele verhaal van ouder worden en van ouderen in de volle breedte naar voren.

Bert Kisjes tijdens de opening van de tentoonstelling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>