Rimpels

In zijn project Rimpels onderzoekt de Tsjechische fotograaf, regisseur en scenarist Martin Suchánek de schoonheid van ouderdom. Tentoonstelling in de Moriaan (WIJK AAN ZEE) 19 JULI – 16 AUGUSTUS 2014

Voor ouderdom is in het klassieke schoonheidsideaal weinig plaats, maar daar komt langzaam verandering in. Ouderen leven langer dan vroeger, zijn fitter en krijgen dankzij de vergrijzing ook een prominentere rol in de samenleving. In zijn project Rimpels onderzoekt de Tsjechische fotograaf, regisseur en scenarist Martin Suchánek de schoonheid van ouderdom. Hiervoor volgde hij een jaar lang enkele ouderen die in het oude centrum van Praag leven of daar een nauwe band mee hebben. Het Tsjechisch Centrum organiseert deze tentoonstelling samen met de stichting Cultureel Dorp Wijk aan Zee, die dit jaar haar derde lustrum viert met o.a. een serie activiteiten rondom de herwaardering van ouderen en ouderdom.

De tentoonstelling
Martin Suchánek (1958) is in Tsjechië vooral bekend als regisseur van documentaires over onder andere de componisten Dvořák, Smetana en Mozart. Sinds enkele jaren houdt hij zich intensief bezig met fotografie. Rimpels bestaat uit twintig portretten op groot formaat van Praagse ouderen, onder wie ook bekende Tsjechen als de pianovirtuoos Josef Suk en Geraldina Mucha, schoondochter van de beroemde illustrator Alfons Mucha. In 2010 won Suchánek met Rimpels op de fotowedstrijd Praha Fotografická de prijs van de Vereniging van Tsjechische Fotografen.

Tijd:
De tentoonstelling wordt zaterdag 19 juli om 15:00 geopend in aanwezigheid van de fotograaf. Vervolgens is de tentoonstelling nog tot en met 16 augustus te zien.

Toegang: Gratis

Locatie: Dorpshuis De Moriaan, Dorpsduinen 4, 1949 EG Wijk aan Zee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>